Fälth: Insamling behövs

Den 7 september offentliggjordes nyheten att Kristdemokraterna vill sälja Poletik. Maria Fälth från Stockholms partidistrikt uppmanar nu de lokala organisationerna att gå in med ekonomiskt stöd.
– Poletik behövs för debatt, information och kunskap, säger hon.

Nu höjs fler röster till stöd för tidningen Poletik. Efter beskedet att Kristdemokraterna i Örebro län vill ha en kampanj för att få fler prenumeranter, svarar Maria Fälth, ordförande i Kristdemokraterna i Stockholms län, ett av de största partidistrikten med närmare 2 000 medlemmar och 25 partiavdelningar:

– Nu behöver vi hjälpas åt för att kunna behålla tidningen Poletik inför den viktiga valrörelsen år 2018, säger hon.

Maria Fälth menar att tidningen behövs som en sammanhållande länk i partiet.

– Poletik behövs för debatt, information och kunskap. Uppriktigt sagt tycker jag det är riktigt dåligt av förtroendevalda i partiet att inte prenumerera på tidningen. Det är dags nu, säger hon.

Vill stödja ekonomiskt

Maria Fälth som är gruppledare för Kristdemokraterna i Upplands Väsby, berättar att hennes partiavdelning också vill ge ett ekonomiskt stöd till tidningen på 2 000 kronor.

– Det beloppet borde inte vara omöjligt för någon partiavdelning att bidra med, säger hon.

Stefan Attefall, tidningsstyrelsens ordförande tycker att det är ett jättebra initiativ.

– Om många visar samma engagemang som Maria Fälth och hennes lokalavdelning skulle tidningen inte ha några problem utan kunna satsa offensivt, säger Stefan Attefall.

Fotnot: Anledningen till att Kristdemokraterna vill sälja tidningen är att partiet saknar ekonomisk möjlighet att ytterligare stötta Poletik. Örebro partidistrikt har tidigare uppmanat varje avdelning att värva 12 prenumeranter på ett halvår för att rädda kvar tidningen.