Föreningar tog emot pris

Stödet till flyktingar är en gemensam nämnare för både volleybollsklubben och IOGT-NTO som fick årets Vitsippspris i Sollentuna. Föreningarnas starka sociala engagemang lyftes fram i motiveringen.

Två ideella föreningar i Sollentuna kommun fick årets Vitsipps­pris av den lokala kristdemokratiska partiavdelningen. Gemensamt för de två pristagarna: Sollentuna volleybollklubb och IOGT-NTO i Häggvik är det sociala engagemanget.

Det kristdemokratiska kommunalrådet Magnus Ramstrand, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, menar att idrotts­klubben betytt mycket för att sätta Sollentuna på den nationella kartan.

Men det är för att klubben har både dam- och herrlag på elitnivå, som de nu har fått ta emot priset.

– Volleyboll är en riktigt stor sport internationellt och klubben har gett många av våra nyanlända ungdomar en rik och meningsfull fritid, säger Ramstrand.

Tog emot flyktingar

Stödet till flyktingar är en gemensam nämnare för både volleybollsklubben och IOGT-NTO.

Nykterhetsföreningen var på plats vid centralstationen i Stockholm när flyktingströmmen var som störst.

– De var där för att välkomna flyktingar och bjöd in dem till en tillfällig rastplats i lokalerna i Häggvik. Detta vill vi uppmärksamma, säger Simon Olsson, ordförande för KD i Sollentuna.

Gett säker vila

I motiveringen skriver KD-avdelningen att IOGT-NTO arbetat med att ”ge människor på flykt en stunds säker vila”.

– Vi är stolta och tackar alla som hjälpt oss med kläder, mat och hygien­artiklar och alla som ställt upp ideellt, säger Magnus Ramstand.